Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiset TIVIA ry | Finnish Information Processing Association

Johtajakoulutus

Ilmoittautuminen tapahtumaan: Johtajakoulutus
4 900,00 € 4900.0 EUR
Määrä

Miksi digitalisaation sekä IT:n johtamisosaamisen opiskelu on tärkeää?

Vuosikymmeniä olemme hakeneet vastausta kysymykseen, miten IT:n ja digitalisoinnin tuottama arvo organisaatiolle syntyy parhaiten? Vastaus on IT:n ja digitalisoinnin onnistunut johtaminen osana koko organisaation johtamisjärjestelmää.

Onnistumiseen tarvitset ajan tasalla olevan, kokemukseen ja näkemykseen perustuvan IT-johtamisen osaamisen. Koulutuksemme tuottaa Sinulle juuri tämän konkreettisesti ja käytännönläheisesti, tehokkaalla ja osallistavalla tavalla.

Koulutuksemme aiheet perustuvat pääosin ICT Leaders Finlandin julkaiseman CIO Agenda -kirjan lukujen otsikoihin. 

 

Kenelle koulutus on tarkoitettu ja miksi? 

Oman erikoistumisalasi syväosaamisen tueksi tarvitset aiempaa laajemmin osaamista myös IT:n ja digitalisoinnin johtamisen eri alueista kuten muutosjohtamisesta ja ihmisten johtamisesta. 

Johtajakoulutus on tarkoitettu kaikille IT:n ja digitalisoinnin johtamisen kanssa työskenteleville. Vastuullasi on esimerkiksi liiketoimintojen johtaminen ja kehittäminen, johon digitalisaatio ja sen mukanaan tuoma muutos vaikuttaa.

Tehtäväsi voivat liittyä myös datatalouden, ohjelmistoliiketoiminnan, IT-infrastruktuurin ja alustojen kehittämiseen tai johdon konsultointiin. Jos toimit vaikkapa IT-päällikön tai arkkitehdin tehtävässä ja tavoitteenasi on toimia jatkossa CIO:n tai CDO:n tehtävässä, koulutuksemme sopii siihen erinomaisesti. 


 


Aikataulu

10.3.– 13.10.2022 (kevät 10.3.–19.5. pois lukien kiirastorstai, syksy 18.8.–13.10.)
Koulutukset järjestetään kerran viikossa torstaisin klo 8.30–10.00 intensiivisenä ja tehokkaana verkkokoulutuksena. Osaan sisältyy etukäteen katsottava orientaatiovideo.

Sisältö

Strategia, liiketoiminnan ja IT:n yhteensovittaminen (6 opintokertaa)

Hyvä tietohallintotapa, toimintavarmuus, tietohallintojohtajan rooli (6 opintokertaa)

IT-palveluiden kehittäminen, toteuttaminen ja tuottaminen (6 opintokertaa)

 
 • Mitä CIO johtaa?

 • Digitalisointi liiketoimintastrategian osana

 • Digitaalinen liiketoiminta kilpailuetuna

 • Liiketoiminta-arvon ymmärtäminen, toteuttaminen ja todentaminen

 • Liiketoiminnan ja IT:n yhteen linjaaminen ja integrointi

 • Liiketoiminnan IT- ja OT-teknologioiden johtamisen yhdistäminen

 • IT:n hallinnan ja ohjauksen toteuttaminen

 • Kustannustehokas IT:n soveltaminen ja käyttö

 • Tietohallintojohtajan moninainen rooli ihmisten johtajana

 • Luottamuksen ja yhteistyön toteuttaminen

 • Toiminnan jatkuvuuden turvaaminen

 • Tietoturvan ja yksityisyyden suojan toteuttaminen

 • Liiketoiminta-arvon tuottaminen IT-palveluilla käyttäjäryhmille

 • IT-palveluiden suunnittelu

 • IT-palveluiden hankinta ja tuottaminen

 • IT-palveluiden käyttöönotto

 • IT-palveluiden tuottaminen ja jatkuva parantaminen

 • Kokonaisvaltainen prosessikehitys

Saat hyväksytystä suorituksesta kurssitodistuksen. Todistus vaatii 14 henkilökohtaista harjoitusta kurssin aiheiden soveltamisesta ja 5000 sanan esseen valitusta aiheesta omassa organisaatiossa.

Kouluttajat

Kouluttajina toimivat maamme huippuosaajat.
Ohjelman rehtorina ja inspiraattorina toimii KTT Tomi Dahlberg. KTT Päivi Hokkanen ja FT Harri Hyvönen toimivat valmentajina ja kanssainspiroijina.

Hinta

Jäsenhinta koskee TIVIA-yhteisön henkilöjäseniä ja TIVIA-kumppaneiden sekä yhteisöjäsenten henkilökuntaa. Saadaksesi jäsenhinnan, kirjaudu sivustolle jäsentunnuksillasi.

Johtajakoulutus

 • Jäsenhinta 4 410 €

 • Normaalihinta 4 900 €

Lisätietoja

Viikoittainen verkkokoulutustapahtuma alkaa aiheen syventävällä läpikäynnillä, jonka jälkeen teet ryhmätyön aiheesta jostain kurssin kolmesta case-esimerkistä vaihtuvissa ryhmissä. Vaihtuvat ryhmät edistävät verkostoitumista ja oppimista. Lopuksi pohdit yhdessä muiden kurssilaisten kanssa mitkä yleiset tekijät vaikuttavat aiheen soveltamiseen organisaatioissa. Ennen seuraavaa viikkoa laadit vielä lyhyen kirjallisen yksilötyön viikon aiheen soveltamisesta omaan organisaatioosi.

Lisäksi osallistut erilliseen aloitus- ja esittelytilaisuuteen verkostoitumaan ja luomaan henkilökohtaisen koulutustavoitteesi sekä erilliseen lopetustilaisuuteen tavoitteiden saavuttamisen arvioimiseksi.

Koulutuskokonaisuudesta saat kurssitodistuksen osallistumalla kaikkiin kokonaisuuden kolmeen moduuliin, suorittamalla riittävän määrän kirjallisia yksilötöitä ja kirjoittamalla esseen. Esseessä pohdit, kuinka organisaatiossasi kehitetään IT:n johtamista valitsemassasi aiheessa.

Valmentajat antavat kirjallisista yksilötöistä ja esseestä palautetta kertomalla kirjoittajalle hyvistä oivalluksista ja ehdottamalla lisänäkökulmia ilman koulumaisuutta.

Koulutettavat saavat kurssimateriaalina käyttöönsä syyskuussa 2021 ilmestyneen CIO Agenda – näkemyksiä ja kokemuksia IT:n johtamisesta ylimmälle johdolle -kirjan ja muuta materiaalia. CIO Agenda -kirja Talouselämän arvioinnissa 23.11.2021 (juttu näkyy vain tilaajille): Nokia toi innovaatiot, mutta Apple teki puhelimista ylivertaista liiketoimintaa – Uutuuskirja avaa, miksi

Peruutusehdot

Jos peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 14 vrk ennen koulutuksen alkua, perimme 50 % osallistumismaksusta. Peruuttamatta jätetyistä ilmoittautumisista perimme koko osallistumismaksun. Osallistumisoikeuden voi siirtää toiselle henkilölle. Yhteydenotot: ilmoittaudu(at)tivia.fi

Pidätämme oikeuden päivittää koulutuksen sisältöä.

Lisätietoja:

Katja Cabaret, katja.cabaret(at)tivia.fi, 040 709 1437
Tomi Dahlberg, tomi.dahlberg(at)utu.fi, 050 550 5718

 

 

Päivämäärä ja aika
torstaina
10. maaliskuuta 2022
Alkaa - 0.00
torstaina
13. lokakuuta 2022
Päättyy - 0.00 Europe/Helsinki
Sijainti

Verkossa

Järjestäjä

Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiset TIVIA ry

tivia@tivia.fi
JAA

Selvitä, mitä ihmiset näkevät ja sanovat tästä tapahtumasta, ja liity keskusteluun.