21.10.
2020
Tekoälykoulutukset – uusia näkökulmia osaamisen kehittämiseksi

Tekoälykoulutukset – uusia näkökulmia osaamisen kehittämiseksi

Aloitin työskentelyn Goforella 2017, yhtenä tavoitteenani perustaa elinvoimainen tekoälyyn perustuva liiketoiminta. Alkuvaiheessa havaitsimme, että tekoälystä puhuminen ja sen mahdollisuuksien esilletuominen oli oletuksiamme haastavampaa. Asiakaskunnassa kovinkaan monella toimijalla ei vaikuttanut olevan selvää käsitystä siitä, miten tekoälyyn perustuvat ohjelmistot voisivat heitä auttaa.

Lue lisää
6.3.
2020
Scrum Master organisaation monitoimityökaluna

Scrum Master organisaation monitoimityökaluna

Pienenä suosikkitelevisiosarjani oli Ihmemies MacGyver. Siinä nuori mies ratkaisi ongelman kuin ongelman lähes taianomaisesti Sveitsin armeijan linkkuveitsellään. Tuolla työkalullaan MacGyver pystyi purkamaan pommeja, rakentamaan ansoja ja purkamaan rikollisten hänen päänsä vaivaksi punomat pulmat. Välillä tuntuu, että tämä on myös tapa, jolla Scrum Masterit nähdään organisaatiossa.

Lue lisää
16.1.
2020
Reino Myllymäki ja Jari Hammar

Onnistunut Projekti 2019

Onnistunut Projekti 2019 -tapahtuma järjestettiin tällä kertaa Teknologia 19 -tapahtuman ICT-osuuden osana TIVIA Stagella keskiviikkona 6.11.2019 aamupäivällä. Luvassa oli viisi mielenkiintoista esitystä.

Lue lisää
25.1.
2018
Ohjelmistojen-rooli-talouskasvussa.jpg

TIVIA-blogi: Ohjelmistojen rooli talouskasvussa

Ohjelmistoilla on viimeisen kolmenkymmenen vuoden aikana ollut suurin talouden ja tuottavuuden kasvuun vaikuttava rooli. Tässä analyysissä tarkastellaan ohjelmistojen vaikutusta talouspolitiikan näkökulmasta osana kansantalouden taloudellista kehittymistä laajan ”uuden talousajattelun” viitekehyksen kautta.

Lue lisää
18.1.
2018
Tuottavuuden-ja-kasvun-osaajavajetta-korjataan-veistoluokan-keinoin.jpg

TIVIA-blogi: Tuottavuuden ja kasvun osaajavajetta korjataan veistoluokan keinoin

Suomessa on koko yhteiskunnan kehitystä hidastava ja jopa taannuttava ohjelmistoalan osaajavaje. Osaajavajeesta on tullut mittakaavaltaan niin suuri, että onkin aika kutsua ongelmaa kansallisesti ymmärrysvajeeksi, jota voidaan verrata kansantaudiksi.

Lue lisää
28.11.
2017
VR-Samuel-Zeller-k371.jpg

TIVIA-blogi: Virtuaalitodellisuus tai LSD eivät ole vaihtoehtoja Eskolle

Vahvat kokemukset ja uudet näkökulmat muovaavat kuvaa maailmasta. Astronautit ovat kokeneet maailman toisin nähtyään sen kiertoradalta käsin, ilman vapaamielistä LSD:n käyttöä tarina tietotekniikan kehittymisestä olisi ollut toisenlainen ja tunnetun tieteentekijän vieraileminen koululuokassa on voinut saada aikaan oivalluksia ja ohjata elämää uuteen suuntaan.

Lue lisää
23.11.
2017
Yhteiskunnan tuottavuuspanokset hukassa.jpg

TIVIA-blogi: Yhteiskunnan tuottavuuspanokset hukassa

Suomalaiset yritykset ovat yli 65 % jäljessä panostuksissa täysin uusien toimialojen, markkinoiden, palveluiden ja tuotteiden kehittämisessä. Tilanne näyttää vieläkin huolestuttavammalta, kun tarkasteltavana on yritysten panostukset täysin uusien palveluiden ja tuotteiden kehittämiseksi nykyisten rinnalle laajentamaan tarjontaa. Suomalainen elinkeinoelämä on 75 % jäljessä muuta maailmaa Tekesin ja Teknologiateollisuuden aineistojen pohjalta.

Lue lisää
9.11.
2017
Uusia teollisuuden teknologiakatapultteja.png

TIVIA-blogi: Uusia teollisuuden teknologiakatapultteja

Suomalainen teollisuuspohja on surkastunut ja sen uudelleenkäynnistäminen vaatii aivan uutta teollisuuskapitalismia. Kehittyvässä taloudessa teknologiateollisuus tulee luoda tyhjästä.

Lue lisää
2.11.
2017
Omadata-600.jpg

TIVIA-blogi: Onko omadata uhka taloudelle?

Omadata (eng. mydata) on kuuminta digitaalisuuden keskustelua, mitä ”data”-näkökulman ympärillä voidaan harjoittaa. Omadata-keskustelu käynnistyi vuonna 2009. Sen alkuperäisenä tarkoituksena on antaa ihmisille mahdollisuus hyödyntää ja hallinnoida heidän omaan itseään koskevia tietoja eli dataa. Ylevän ja tärkeän näkökulman tavoitteena on siis henkilökohtaisen datan parempi ja laajempi hyödyntäminen sekä uudelleenkäyttö.

Lue lisää
26.10.
2017
TIVIA-blogi-26-10-2017.jpg

TIVIA-blogi: Luovuus, monialaisuus ja matematiikka talouskasvun mahdollistajana

Teknologiasivistys on ihmisten, elinkeinoelämän ja yhteiskunnantoiminnan kehittäminen näkökulmasta olemassa olomme jatkuvuuden perusta. Teknologinen kehitys on jälleen valtavassa teollisessa murrosvaiheessa, jossa lähes kaikkien alojen toimenkuvissa edellytetään luovuutta ja matematiikkaa tai vähintäänkin näitä mahdollistavia teknisiä taitoja tai loogista ajattelua kuten ohjelmistojen suunnittelua.

Lue lisää
19.10.
2017

TIVIA-blogi: Digitalisaation neljä strategista kerrosta

Käynnissä on taloutta ja yhteiskuntaa muuntava informaatioteollisuuden aalto, jonka voimme tunnistaa käsitteiden digitalisaatio, automaatio ja robotisaatio sanoista. Nämä sanat esiintyvät ja toistuvat yhä useammin arjessa, mediassa ja johtoryhmissä ilman, että ymmärrämme niiden syvällistä luonnetta. Digitalisaatio onkin korvannut uutena sivistyssanana ATK-,

Lue lisää
5.10.
2017
shutterstock_557691634.jpg

TIVIA-blogi: Tekoäly – aapinen päättäjille ja vaikuttajille

Tekoälystä on usein kysytty kysymyksiä – alla muutamia vastauksia laajempaan tutkimustietoon perustuen ja kriittisesti uusteollistamisen näkökulmasta tarkasteltuna. Tekoälykeskustelua ohjaa muutaman globaalin toimijan älylaitteiden ja alustapalveluiden kautta keräämät valtavat tietomäärät. Erityisesti tietojen analysoinnin ympärille luodut kaupalliset palvelut ja liiketoimintamallit, joilla investointia nyt rahoitetaan kaupallistamisen muodossa.

Lue lisää
24.3.
2017
Start-800.jpg

TIVIA-blogi: Tutkimus uudistuu: myynnin esteistä parhaisiin keinoihin!

ICT-alan myynnin esteet -tutkimusta on tehty nyt kolmen vuoden ajan yhteistyössä TIVIAn, Ohjelmistoyrittäjien ja Pro Growth Consultingin kanssa viimeksi mainitun vastatessa tutkimuksen suunnittelusta ja toteutuksesta. Näiden kolmen vuoden aikana on haastateltu kasvokkain noin 50 ICT-alan toimitusjohtajaa ja myyntijohtajaa. Yli 300 alan ammattilaista on vastannut tutkimuksen kysymyksiin.

Lue lisää
3.1.
2017
IMG_4670.jpg

TIVIA-blogi: Liiketoiminnan teknologiatrendit 2017

Vuoden 2017 megatrendit nousevat yhä voimallisemmin ohjelmistojen mahdollistamista innovaatioista ja muutoksesta perinteisissä liiketoiminnan, hallinnon tehtävissä ja täysin uusissa yllättävissä palvelumuodoissa. Markkinointi kyllä keksii yhä raflaavampia yksinkertaistuksia teknologiselle kehitykselle osana sen arkipäiväistymistä. TIVIA-blogi, kirjoittajana Mika Helenius.

Lue lisää
15.11.
2016
Eija-Kalliala-110908.JPG

TIVIA-blogi: Biohakkerointi, terveysongelmien yksilöllistä ehkäisyä

Biohakkerin käsikirjan julkaiseminen 4.11.2016 täytti Savoy-teatterin yli 500 osallistujasta ja linjat 1 700 etäosallistujasta. Some kuumeni aihetunnisteella #biohakkerit. TIVIA-blogi, kirjoittajana Eija Kalliala.

Lue lisää
21.9.
2016
Maria Fonsell.jpg

TIVIA-blogi: Missä on naiset?

Ennen vuosituhannen vaihdetta matikanlaitoksen pääsykokeissa meitä oli vielä suurin piirtein yhtä paljon tyttöjä ja poikia, kolmannen vuoden topologian kurssilla kuuluin jo vähemmistöön ja fysiikan labroissa sai nauttia runsaudenpulasta potentiaalisten poikaystävien kanssa. Seminaarityön aihe: ”Tytöt, pojat ja matematiikka” taisi jo johtua siitä,

Lue lisää
19.9.
2016
Erkki-Tuomi.jpg

TIVIA-blogi: Myynnin esteet -tutkimus paljastaa: Ovatko myyjät vätyksiä?

Teemme vuosittain valtakunnallisen tutkimuksen ICT-alan myynnin esteistä yhteistyössä Ohjelmistoyrittäjien ja TIVIAn kanssa. Kyselyyn vastaavat ICT-yritysten toimitus- ja myyntijohtajat. Tuoreet tulokset on nyt saatu kasaan ja ne kertovat useita mielenkiintoisia asioita. TIVIA-blogi, kirjoittajana Erkki Tuomi.

Lue lisää
12.9.
2016
Matti Vuori.jpg

TIVIA-blogi: Mindtrek as a Regional Celebration of Digital Competence

Tampere region is known for its competences in the digital domain, be it telecom systems and product development (as in the Nokia fame), or use of digital technologies in the transforming world of machinery, or helping organizations with nice everyday information systems.

Lue lisää
7.9.
2016
heiskanen_veli-matti.jpg

TIVIA-blogi: Työssäoppimisen uudet trendit 2016

Digitalisaation aikakaudella liiketoimintaympäristöissä tapahtuvat muutokset ovat olleet ja tulevat olemaan merkittäviä. Ja ne tapahtuvat nopeasti. Työtä tehdään milloin tahansa ja missä tahansa, ja riittävän ajan löytäminen osaamisen kehittämiseen vastaamaan tämän päivän tehokkuus- ja työkuormahaasteita on vaikeaa. Ellei mahdotonta. TIVIA-blogi, kirjoittajana Veli-Matti Heiskanen.

Lue lisää
1.9.
2016
Minna-Kaarina Forssen.jpg

TIVIA-blogi: Tositarina luottamuksesta: vaadi ja ole tukena

Ihmisen itseluottamus heijastuu vahvasti siihen miten kykenemme ”johtamaan itseämme” ja miten olemme toisten kanssa vuorovaikutuksessa. Terve itseluottamus työelämässä on siis tavoiteltava asia. Mutta onko itseluottamuksen rakentaminen jokaisen oma asia vai onko johtamisella tässä jokin rooli? TIVIA-blogi, kirjoittajana Minna-Kaarina Forssén.

Lue lisää
30.8.
2016
antti_pietila.jpg

TIVIA-blogi: Ymmärtääkö ostaja myyjää tai myyjä ostajaa?

Istutpa kokoushuoneessa kummalla puolen pöytää tahansa, tiedät ettei tapaaminen keskimäärin johda muuhun kuin ajan haaskaamiseen ennen, nyt tai kuukausia tapaamisen jälkeen. Nykyisin vallalla oleva tapa myydä ja ostaa, erityisesti tietoteknologiaa ja palveluita, kun on hyötysuhteeltaan yhtä tehokasta kuin vuotavan puuveneen tyhjennys vedestä paljain käsin ilman äyskäriä.

Lue lisää
15.6.
2016
Ari_Uusikartano_442.png

TIVIA-blogi: Tuo kammottava ylilaatu

Hallinnon uudistamiskeskusteluissa on saanut totuttautua jatkuvasti uusiin termeihin, joista yksi mielenkiintoisimmista on käsite ylilaatu. Sitä meidän on kuuleman mukaan syytä välttää kuin ruttoa; kalliiksi tulee sellainen ja aikaa ja resursseja palaa kohtuuttomasti. Vähemmillä resursseilla tullaan toimeen kun pyritään tasalaatuiseen palveluun,

Lue lisää
19.1.
2016
Ari_Uusikartano_442.png

TIVIA-blogi: Toimintakulttuurin kuolemansynnit

Eri alojen guruksi nostettujen henkilöiden siteeraamisessa blogikirjoituksessa on syiden osalta kaksi mahdollisuutta: kun ei mitään itse keksi niin lainaa toista innovatiivisempaa tai toisaalta jokin on jo niin hyvin sanottu, että sitä ei asiana tarvitse keksiä uudelleen. Tässä tekstissä kyse on toivoakseni tuosta jälkimmäisestä vaihtoehdosta.

Lue lisää
17.11.
2015
Pete-Nieminen-c328.png

TIVIA-blogi: Henkilökohtainen yksityisyys hallinnassa?

Mietin taannoiseen ”privacy”-blogikirjoitukseeni liittyviä haasteita ja ratkaisuja pitkään. Käsittelin kirjoituksessani prosesseja, enkä tuotteita, vaikka tuotteet ovat vahvasti aiheessa läsnä. Vaikka tietosuojavaltuutettu teki kriittisen linjauksen henkilötietojen säilyttämisestä Yhdysvalloissa sijaitsevien palveluiden osalta, ongelma on mielestäni laajempi. TIVIA-blogi, kirjoittajana Pete Nieminen.

Lue lisää
27.10.
2015
Kristiina_Aaltonen.png

TIVIA-blogi: Mikä on lapsen nimi tässä kuussa?

Kysyn työnohjaajana, että miten priorisoit, kun olit vuosi sitten hoitovapaalla. Pirjo toteaa, että asetin lapsen tarpeet ensisijaiseksi, sitten oman hyvinvoinnin kuten urheilun ja unen. Jos aikaa jäi, siivosin kodin ja sovin tapaamisia heimosiskojen kanssa. Kysyn: ”no mikä on tällä hetkellä työssäsi se lapsi ja sun hyvinvointi,

Lue lisää
13.10.
2015
juha-pihlaja-round-large.png

TIVIA-blogi: IT-ihmiset ymmärtävät käyttäjälähtöistä suunnittelua

Omassa suunnittelutyössäni sydämenasia on käyttäjälähtöisyys. Kun lähdetään suunnittelemaan mitä tahansa sovellusta tai palvelua, niin otamme heti alkuvaiheessa keskiöön palvelun loppukäyttäjät. TIVIA-blogi, kirjoittajana Juha Pihlaja.

Lue lisää
30.9.
2015
Ari_Uusikartano_442.png

TIVIA-blogi: Think tank TIVIA?

Digitalisaatio alkaa olla terminä jo puhki kaluttu, kuten ismeille on tapana ajan saatossa nopeasti käydä. Tämänkin yksittäisen termin takana on kuitenkin monta käytännön ilmentymää tiedon hallinnan ja teknologian megatrendien hakiessa uusia muotoja sähköisten palvelujen kentässä. Vallassa olevan hallituksen ohjelmassa joitakin näistä muutostekijöistä,

Lue lisää
15.9.
2015
Petri Pukkanen.jpg

TIVIA-blogi: Windows 10 on jotain, mihin pitää liikahtaa

Muutama ederalainen, minä mukaan lukien, on ollut Windows Insider -ringeissä mukana ja käyttänyt esiversioita syksystä 2014 asti. Aikaisemmin kun uusi käyttöjärjestelmä on tullut ulos, se on ollut kokonaan uusi ja innostus on ollut suurta. Nyt Insider-versioita käyttäneet saivatkin samaa mitä heillä jo oli –

Lue lisää
26.8.
2015
Salminen-Jaakko-2_799c.png

TIVIA-blogi: Sopivan radikaali innovaatio

Jokaisen yrityksen, etenkin startupin, 100 % varma menestyksen resepti on tarjota tietylle asiakasryhmälle jotain heille arvokasta, jota he eivät saa muualta. Tällaisista startupeista ovat sijoittajatkin eniten kiinnostuneita. Kuulostaa niin yksinkertaiselta, että kaikkien yritysten luulisi menestyvän. TIVIA-blogi, kirjoittajana Jaakko Salminen.

Lue lisää
19.8.
2015
Pete-Nieminen-c328.png

TIVIA-blogi: Päästäkää irti vanhoista ”privacy”-käsitteistä!

Kehityksen pahin jarru on muutosvastarinta. Nyt digitalisaation jarruna on osittain tietoturva – tai pikemminkin vanhat juurtuneet opit tietoturvasta. Tietoturvasta alettiin puhumaan laajemmin oikeastaan vasta 90-luvun alkupuolella. Suomessa otettiin nopeasti etunojaa ja meistä tulikin yksi maailman valveutuneimmista ja osaavimmista kansoista tietoturvan suhteen.

Lue lisää
26.6.
2015
Robert-038_1021.png

TIVIA-blogi: Ammattiylpeys täytyy ansaita

Joku viisas sanoi aikanaan, että ihmissuvun suurin heikkous on kyvyttömyys ymmärtää eksponenttifunktiota. Me tietotekniikan ammattilaiset ymmärrämme sen oikein hyvin, ja siksi moni odottaa vesi kielellä, vastaako Sipilän hallitus omaan huutoonsa tuottavuusluokan tekemiseksi. Pienetkin positiiviset muutokset saavat aikaan suuria, kun niiden vaikutukset kertautuvat yli ajan.

Lue lisää
8.6.
2015
Mika_Holmberg_2NS_kuva.jpg

TIVIA-blogi: Hakkeroi itsesi ennen kuin sinut hakkeroidaan

Tietoturvahyökkäyksiltä voi suojautua hakkereiden omalla lääkkeellä: hakkeroimalla omat järjestelmänsä ennen kuin vihamieliset toimijat tekevät sen. TIVIA-blogi, kirjoittajana Mika Holmberg.

Lue lisää
27.5.
2015

TIVIA-blogi: Puhuminen auttaa monella tavalla – myös kehittymään!

Mentorointi, coaching ja työnohjaus – kyse ei ole samasta asiasta, vaikka kaikista löytyy jotain yhteistä. Kaikissa pyritään kehittämään itseään ja omaa osaamistaan toisen henkilön avustuksella. Mentoriksi kutsutaan asiantuntijaa, jolla on substanssiosaaminen siitä asiasta, jota aktori haluaa parantaa tai oppia. Vanhaa mestari-kisälli-periaatetta voisi ajatella mentorointina.

Lue lisää
28.4.
2015
Ari_Uusikartano_442.png

TIVIA-blogi: Tietohallinto vaikuttajana organisaatiossa ja yhteiskunnassa

Tietohallinnon ikuinen identiteettikriisi – ollako tekninen tukitoimi vai keskeinen vaikuttaja muutoksen läpiviennissä – on yhä vailla ratkaisijaansa. Yhtä mieltä voitaneen kuitenkin olla siitä, että vaikutusvalta on otettava; harvoin se tullaan kultalautasella tarjoamaan. Mutta keinot, joilla vaikuttajuus ja mielipidejohtajuus otetaan, eivät useinkaan ole tietohallintoammattilaiselle itsestään selviä.

Lue lisää
20.4.
2015
turkkakeskinen-9952 (6).jpg

TIVIA-blogi: Yksi IT, kaksi hanaa

Meneillään olevan vaalikeskustelun pyörteissä kysyttiin IT-alan asiantuntijoilta pitäisikö julkisissa IT-kuluissa säästää vai pitäisikö niitä lisätä? Mielipiteet jakautuivat mielenkiintoisesti ristiin. Aloin pohtia asiaa ja vastaus on ehdottomasti sekä kyllä ja ei. Ja sama vastaus pätee niin yrityksiin, kuntiin kuin valtioonkin. TIVIA-blogi,

Lue lisää
8.4.
2015
Kivinen_Mitro_152_600_raj.png

TIVIA-blogi: ICT:n erilaiset ihmiset

Tapasin kerran henkilön kulttuurialalta. Minun oli hyvin vaikeaa saada hänet ymmärtämään, mitä tein työkseni. Ongelma johtui siitä, että hänen ajatusmaailmassaan kaikki ICT-alan ihmiset ovat ohjelmoijia. TIVIA-blogi, kirjoittajana Mitro Kivinen.

Lue lisää
1.4.
2015
Kristiina_Aaltonen.png

TIVIA-blogi: Ajanhallintaa vai ajattelunhallintaa – tunti vapaata lisää päivässä (osa 2/2)

Kun katsot mennyttä viikkoa, mitkä asiat tukivat sitä mikä on tehtäväsi ja visiosi. Mahtoiko siellä olla sellaisia palavereja, meilejä, keskeytyksiä ja muita aikavarkaita, joissa ei olisi pitänyt olla lainkaan mukana? TIVIA-blogi, kirjoittajana Kristiina Aaltonen.

Lue lisää
27.3.
2015
Kristiina_Aaltonen.png

TIVIA-blogi: Ajanhallintaa vai ajattelunhallintaa – tunti vapaata lisää päivässä (osa 1/2)

Kaikki palaverikutsut hyväksytään, koska niin varmaan kuuluu tehdä. Jos kaveri tulee vetämään avokonttorissa hihasta, kuuluu keskeyttää hommat, ja keskittyä puolen tunnin spekulaatioon… TIVIA-blogi, kirjoittajana Kristiina Aaltonen.

Lue lisää
18.3.
2015
Ari_Uusikartano_442.png

TIVIA-blogi: Viestinnällinen epäonnistuminen rassaa julkishallinnon tietohallintoa

Digitalisointi on vaikuttavuudeltaan tärkein keino uudistaa ja tehostaa hallinnon toimintaa. Sähköistämällä palveluja ja hyödyntämällä digitalisaation mahdollisuudet… TIVIA-blogi, kirjoittajana Ari Uusikartano.

Lue lisää
5.3.
2015
Mika_Holmberg_2NS_kuva.jpg

TIVIA-blogi: Kiristys on pelottavan hyvää bisnestä

Kiristys ja lunnaiden vaatiminen on luottamukseen ja hyvään asiakaspalveluun perustuvaa bisnestä, jonka ansaintalogiikka on pelottavan nerokas. TIVIA-blogi, kirjoittajana Mika Holmberg.

Lue lisää
17.2.
2015
Jyrki-Kontio_rajattu.png

TIVIA-blogi: Ketterää kehitystä, laskevaa laatua?

Ketterät menetelmät ovat yleistyneet laajasti ohjelmistokehityksessä. Viimevuotisen ohjelmistoyrityskartoituksen mukaan suomalaiset ohjelmistoyritykset ovat ottaneet ketterän kehityksen periaatteet laajasti käyttöön: ketterä kehitys on jo alan normi. TIVIA-blogi, kirjoittajana Jyrki Kontio.

Lue lisää
29.1.
2015
jarkko-3.jpg

TIVIA-blogi: Oululaisen innovaation aika on nyt

Oulu ja varsinkin IT-ala Oulussa ovat viime aikoina kokeneet kovia. Pari isoa toimijaa on lopettanut tai lopettamassa toimintaansa kaupungissa, ja työntekijät jäävät vaille töitä. Pessimismi on vallannut useat, ja on ruvettu jopa puhumaan YT-alasta IT:n sijaan. TIVIA-blogi, kirjoittajana Jarkko Orava.

Lue lisää
20.1.
2015
Salminen-Jaakko-2_799.png

TIVIA-blogi: Rahoituksesta on pulaa – vai onko sittenkään?

Tämän päivän vaikean taloustilanteen päivittelyn keskellä unohtuu helposti, että Suomessa on käynnistynyt vallankumous. Ei tarvitse muistella kauemmas taaksepäin kuin vuoteen 2009, kun jo tajuaa miten nopeasti kasvuyrittämisen kulttuuri… TIVIA-blogi, kirjoittajana Jaakko Salminen.

Lue lisää
7.1.
2015
Johannes_muokattu.jpg

TIVIA-blogi: It- ja digitalisointikumppanin valinta vuonna 2015

Prosessien digitalisointi on yksi merkittävimpiä organisaatioiden kilpailukyyn vaikuttavia tekijöitä. Avainasemassa ovat digitalisaation potentiaalin hahmotus liiketoimintaprosesseille ja kyky hyödyntää digitalisaation mahdollisuudet. TIVIA-blogi, kirjoittajana Johannes Puro.

Lue lisää
17.12.
2014

TIVIA-blogi: Anna tunteiden välittyä digimarkkinoinnissa – 4 vinkkiä toteutuksiin

Markkinoinnin automaation ja datan aikana ei pidä unohtaa tunnetta erilaisissa kohtaamisissa. Peräti 75 % päätöksistä perustuu siihen, miltä tuntuu. Tunne välittyy vahvasti myös digitaalisesti, kunhan panostaa oikeisiin asioihin. TIVIA-blogi, kirjoittajana Satu Yrjänen.

Lue lisää
11.12.
2014
Antti Oksanen_closeup.jpg

TIVIA-blogi: Ei keksitty täällä

Olen kohta 20 vuotta arvioinut ammatikseni Suomen kansainvälistä kilpailukykyä. Journalistina, lobbarina ja konsulttina. Tarkastelukulmasta riippumatta olen törmännyt… TIVIA-blogi, kirjoittajana Antti Oksanen.

Lue lisää
5.12.
2014
Tiina-004_web.jpg

TIVIA-blogi: Ajatteletko kuin koodari?

Sain ahaa-elämyksen aamiaisseminaarissa, jossa käsiteltiin Universumin hiljattain julkaistun Ammattilaiset-tutkimuksen tuloksia. Tajusin ajattelevani kuin koodari. TIVIA-blogi, kirjoittajana Tiina Riutta.

Lue lisää
25.11.
2014
Pete_Nieminen_2242_680px.png

TIVIA-blogi: Myyjä päättää, mitä ostetaan?

Minut haastettiin mielenkiintoiseen keskusteluun tarjonnasta ja asiakastarpeen luonnista. Kuulen usein, että asiakas ei osaa ostaa ja hyvä myyjä luo asiakastarpeen. Useimmat myyjät ja ostajat ovat tästä samaa mieltä. Itse olen eri mieltä. TIVIA-blogi, kirjoittajana Pete Nieminen.

Lue lisää
20.11.
2014
ForseliusPekka378_500px.png

TIVIA-blogi: Suomi-ICT uuteen nousuun (osa 3/3) – osta tehokkuutta älä näennäistä halpuutta

Suomalaisen ICT-alan pelastamisessa avainasemassa ovat ennen kaikkea ostopäätökset. Pitäisi osata ostaa mieluummin tehokkaimmalta kuin näennäisesti halvimmalta. Tällöin päädyttäisiin useimmissa tapauksissa kotimaiseen toimittajaan… TIVIA-blogi, kirjoittajana Pekka Forselius.

Lue lisää
12.11.
2014
Pete_Nieminen_2242_680px.png

TIVIA-blogi: Oikea aika on juuri nyt!

Visionäärinen yritysmuotoilija Ville Tolvanen toteaa usein: mikäli tuntuu ettei aika ole vielä, niin olet väärässä. Olen samaa mieltä, vaikka törmään päivittäin argumenttiin, että ajattelen liian pitkälle. Miten nykypäivänä voi ajatella liikaa? TIVIA-blogi, kirjoittajana Pete Nieminen.

Lue lisää