Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiset TIVIA ry

TIVIA Stories

Tällä palstalla ICT-maailman tunnetut vaikuttajat jakavat ajankohtaisia vinkkejä tieto- ja viestintätekniikan ammattilaisille tai alaa vasta harkitseville.

TIVIA Connect: Toimiston ekologisista koodaajista uutta talouskasvua

Vain niukka joukko suomalaisia yrityksiä saavuttaa ohjelmistojen avulla globaalin mittakaavan tuottavuusloikan – suurimman osan vain tyytyessä hyödyntämisen marginaalisiin tehostamistuloksiin.

TIVIA Stories: Jaana Lehojärvi "Hallitsematon tekninen velka jarruttaa yrityksen kehitystä"

Jaana Lehojärvi opiskelee Jyväskylän yliopistossa tietojärjestelmätieteitä. Sytyke ry palkitsi hänen opinnäytetyönsä ”Tekninen velka hallinnoinnin näkökulmasta – tunnusta, tunnista ja rajoita” Vuoden opinnäytetyönä 2015–2016.

TIVIA Stories: Petri Aukia "Julkishallinto ei ymmärrä digitaalista omaisuutta"

Petri Aukia on Codenton toimitusjohtaja ja mukana EK:n digitalisaatioryhmässä. Hänen yrityksensä on mukana kymmenissä julkisen puolen it-hankkeissa.

TIVIA Stories: Antti Pirinen "Huono tietoturva voi tulla kalliiksi"

Antti Pirinen on Tietoturva ry:n hallituksen puheenjohtaja, joka selvittelee työkseen tietoturvapoikkeamia Verizon Finlandilla.  Hän on toiminut tietoturva-alalla vuodesta 1999.

TIVIA Stories: Taneli Tikka "Älykkäistä ratkaisuista vauhtia vientiin"

Tiedon teollinen internet -alueen liiketoimintajohtaja Taneli Tikan mukaan teollisen internetin hyödyntäminen tuo suomalaisyrityksille kilpailuetua kansainvälisillä markkinoilla.

TIVIA Stories: Aki Antman "Hyppy syvään veteen – digitalisaatio vaatii rohkeutta!

Sulavan toimitusjohtaja Aki Antman parantaa työkseen tietotyön tehokkuutta. Hän kannustaa organisaatioita ottamaan digiloikan.

TIVIA Stories: Kai Linnervuo "Joustavuutta, uusia ideoita ja tehokkuutta"

M-Filesilla työskentelevä Kai Linnervuo on MiitIT ry:n (ent. Hetky ry) puheenjohtaja. Pääkaupunkiseudun tietotekniikka-ammattilaisten verkostona toimiva yhdistys viettää tänä vuonna 45-vuotisjuhlavuottaan.

TIVIA-kolumni: Reino Myllymäki "Digitalisaatio muuttaa yhteiskuntaa"

”Etätyö-käsite tulee heittämään häränpyllyä, sillä kotona tehty työ on lähityötä.”

TIVIA Stories: Sanna Siniketo "Opi vaikuttamaan, suomalainen!"

Sofigaten Senior Vice President Sanna Siniketo korostaa vuorovaikutus- ja vaikuttamistaitojen merkitystä ICT-ammattilaiselle. Hyvät arvosanat ja sopiva tausta eivät riitä asiantuntijana uralla etenemiseen.

TIVIA-kolumni: Mika Helenius "Euroopan uusi agenda"

”Suomalainen digitalisaatiokehitys uhkaa jäädä maitolaiturille.”

TIVIA Stories: Tarmo Toikkanen "Oma data vapaaksi ja koulut koodaamaan!"

TIVIAn hallituksen tuore jäsen Tarmo Toikkanen on yhdistysaktiivi ja toimii tutkijana Aalto-yliopistossa. Toikkanen kannattaa avoimen datan leviämistä ja koodauksen opettamista kouluikäisille. 

TIVIA Stories: Frank Korsström "Tulkaatte lasten kaltaisiksi"

Frank Korsström luotsaa konsultointijätti Accenturea Pohjoismaissa. Hän kertoi TIVIAlle, miltä ala näyttää kulmahuoneesta käsin, ja mitä lapsilta voi ja pitää oppia.

TIVIA Stories: Pipsa Ylä-Mononen "Vuorovaikutus auttaa onnistumaan"

Fennian ICT-palvelupäällikkö Pipsa Ylä-Mononen vaalii ammattitaitoaan lukemalla ja verkottumalla. Hän kannustaa kaikkia hahmottamaan IoT:n tarjoamat analytiikkamahdollisuudet, ja toivoo kohteliasta ja positiivista asennetta syksyn pimeydessä.

TIVIA Stories: Ville Availa "Kahden vuosikymmenen kasvupyrähdys"

Toimitusjohtaja Ville Availan luotsaamalla Ambientialla on takanaan kohta jo 20 vuotta kasvua. Vaan mitä tekee yritysjohtaja nyt, kun pula sopivista tekijöistä pahenee?

TIVIA-kolumni: Juha Lappi "Mikä on kriittistä tietoa?"

"Ihmiset ymmärtävät hyvin itseään koskevien tietojen merkityksen."