Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiset TIVIA ry

TIVIA-blogi

TIVIA-blogi on blogi, johon TIVIA-yhteisön jäsenet ja IT-vaikuttajat kirjoittavat ajankohtaisista aiheista.

Oletko kiinnostunut kirjoittamaan TIVIA-blogiin? Ota yhteyttä tivia(ät)tivia.fi.

TIVIA-blogin kirjoitukset eivät vastaa TIVIAn virallista kantaa, vaan ne edustavat aina blogikirjoituksen kirjoittajan mielipidettä.

Tekoälystä on usein kysytty kysymyksiä - alla muutamia vastauksia laajempaan tutkimustietoon perustuen ja kriittisesti uusteollistamisen näkökulmasta tarkasteltuna. Tekoälykeskustelua ohjaa muutaman globaalin toimijan älylaitteiden ja alustapalveluiden kautta keräämät valtavat tietomäärät. Erityisesti tietojen analysoinnin ympärille luodut kaupalliset palvelut ja liiketoimintamallit, joilla investointia nyt rahoitetaan kaupallistamisen muodossa. Mistä on syvällisemmin kysymys informaatioteollisuuden kehityksen näkökulmasta?

ICT-alan myynnin esteet -tutkimusta on tehty nyt kolmen vuoden ajan yhteistyössä TIVIAn, Ohjelmistoyrittäjien ja Pro Growth Consultingin kanssa viimeksi mainitun vastatessa tutkimuksen suunnittelusta ja toteutuksesta. Näiden kolmen vuoden aikana on haastateltu kasvokkain noin 50 ICT-alan toimitusjohtajaa ja myyntijohtajaa. Yli 300 alan ammattilaista on vastannut tutkimuksen kysymyksiin. Tutkimus on herättänyt ansaittua huomiota niin alan yrityksissä kuin lehdistössäkin.

Vuoden 2017 megatrendit nousevat yhä voimallisemmin ohjelmistojen mahdollistamista innovaatioista ja muutoksesta perinteisissä liiketoiminnan, hallinnon tehtävissä ja täysin uusissa yllättävissä palvelumuodoissa. Markkinointi kyllä keksii yhä raflaavampia yksinkertaistuksia teknologiselle kehitykselle osana sen arkipäiväistymistä. TIVIA-blogi, kirjoittajana Mika Helenius.

Biohakkerin käsikirjan julkaiseminen 4.11.2016 täytti Savoy-teatterin yli 500 osallistujasta ja linjat 1 700 etäosallistujasta. Some kuumeni aihetunnisteella #biohakkerit. TIVIA-blogi, kirjoittajana Eija Kalliala.

Ennen vuosituhannen vaihdetta matikanlaitoksen pääsykokeissa meitä oli vielä suurin piirtein yhtä paljon tyttöjä ja poikia, kolmannen vuoden topologian kurssilla kuuluin jo vähemmistöön ja fysiikan labroissa sai nauttia runsaudenpulasta potentiaalisten poikaystävien kanssa. Seminaarityön aihe: ”Tytöt, pojat ja matematiikka” taisi jo johtua siitä, että mietin, missä ne tytöt ja naiset oikein ovat? TIVIA-blogi, kirjoittajana Maria Fonsell.

Teemme vuosittain valtakunnallisen tutkimuksen ICT-alan myynnin esteistä yhteistyössä Ohjelmistoyrittäjien ja TIVIAn kanssa. Kyselyyn vastaavat ICT-yritysten toimitus- ja myyntijohtajat. Tuoreet tulokset on nyt saatu kasaan ja ne kertovat useita mielenkiintoisia asioita. TIVIA-blogi, kirjoittajana Erkki Tuomi.

Tampere region is known for its competences in the digital domain, be it telecom systems and product development (as in the Nokia fame), or use of digital technologies in the transforming world of machinery, or helping organizations with nice everyday information systems. We are currently seeing a phase of growth as the new companies gain speed in their businesses. TIVIA-blogi, kirjoittajana Matti Vuori.

Digitalisaation aikakaudella liiketoimintaympäristöissä tapahtuvat muutokset ovat olleet ja tulevat olemaan merkittäviä. Ja ne tapahtuvat nopeasti. Työtä tehdään milloin tahansa ja missä tahansa, ja riittävän ajan löytäminen osaamisen kehittämiseen vastaamaan tämän päivän tehokkuus- ja työkuormahaasteita on vaikeaa. Ellei mahdotonta. TIVIA-blogi, kirjoittajana Veli-Matti Heiskanen.

Ihmisen itseluottamus heijastuu vahvasti siihen miten kykenemme ”johtamaan itseämme” ja miten olemme toisten kanssa vuorovaikutuksessa. Terve itseluottamus työelämässä on siis tavoiteltava asia. Mutta onko itseluottamuksen rakentaminen jokaisen oma asia vai onko johtamisella tässä jokin rooli? TIVIA-blogi, kirjoittajana Minna-Kaarina Forssén.

Istutpa kokoushuoneessa kummalla puolen pöytää tahansa, tiedät ettei tapaaminen keskimäärin johda muuhun kuin ajan haaskaamiseen ennen, nyt tai kuukausia tapaamisen jälkeen. Nykyisin vallalla oleva tapa myydä ja ostaa, erityisesti tietoteknologiaa ja palveluita, kun on hyötysuhteeltaan yhtä tehokasta kuin vuotavan puuveneen tyhjennys vedestä paljain käsin ilman äyskäriä. TIVIA-blogi, kirjoittajana Antti Pietilä.