Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiset TIVIA ry

Seminaarimatka Tallinnaan 3.–4.4.2019

Aika: 3.–4.4.2019
Matkat: Eckerö Line – m/s Finlandia
Yöpyminen: Original Sokos Hotel Viru (1 hh)
Hinta: 135 euroa
Kenelle: MiitIT:n ja Suomen Internet-yhdistyksen jäsenille – Jos et ole vielä jäsen, liity nyt ja ilmoittaudu mukaan!
Ilmoittautuminen: suljettu
Lisätiedot: https://www.miitit.fi/seminaarimatka-tallinnaan

Tervetuloa MiitIT ry:n ja Suomen Internet-yhdistys ry:n yhteiselle seminaarimatkalle Tallinnaan. Seminaarimatkan aikana kuullaan mielenkiintoisia ajankohtaisia ICT-esityksiä sekä verkostoidutaan yhdistysten jäsenten kesken.

Alustava seminaariohjelma

Fi-verkkotunnustoiminta
Fi-päätteisiä internetin osoitteita on käytössä lähes puoli miljoonaa kappaletta ja osoitteet muodostavat suomalaisen internetin ytimen. Traficomin johtava asiantuntija Juhani Juselius kertoo miten fi-päätteisiä osoitteita hallitaan ja minkälaista tekniikka niiden toimivuuden taustalta löytyy.

Ee-verkkotunnustoiminta
Ee on Viron maatunnus internetissä. Ee-päätteisten osoitteiden hallinta ja tekninen toteutus poikkeavat fi-päätteisten osoitteiden vastaavasta. Eesti Internetin toimituisjohtaja Heikki Sibyl kertoo millaisiin ratkaisuihin Virossa on maatunnuksen ylläpidossa päädytty.

Viron hosting-markkinat
Internet ei ole mitään ilman sitä hyödyntäviä palveluita. Aivan peruspalveluita ovat mm. web-hosting, verkkotunnusten välittäminen, sähköposti ja sähköisen kaupan alustat. Viron suurimman hosting yrityksen Zone.ee:n edustaja on lupautunut meille kertomaan Viron hosting markkinoista ja trendeistä.

X-road
Viron X-road on oiva esimerkki Viron edistyksellisyydestä tietotekniikan hyödyntämisessä. X-road on mahdollistanut eri viranomaispalvelujen integroimisen keskustelemaan keskenään ja suomessa käytössä oleva palveluväylä perustuu juuri tähän virolaiseen innovaatioon. X-roadista kuulemme esityksen Piret Urbilta Estonia Information System Authoritysta.

eIDAS
eIDAS on EU:n aloite yleiseurooppalaisesta rajat ylittävästä tunnistautumisesta viranomisten palveluihin. Viro on tämänkin palvelun käyttöönotossa edelläkävijöiden joukossa. eIDAS regulaatiosta ja Viron kokemuksista kuulemme lisää paikalliselta asiantuntijalta.

Viron e-kansalaisuus & vierailu e-citizen showroomissa 
Viro on tiettävästi ottanut perinteisen kansalaisuuden rinnalle käyttöön ulkomaalaisille henkilöille tarkoitetun sähköisen e-kansalaisuuden, joka  merkittävästi helpottaa liiketoiminnan harjoittamista Virossa ilman varsinaista kansalaisuutta. E-kansalaisuuteen tutustumme erityisessä E-Estonia vierailukeskuksessa Tallinnassa.

IOT & robotiikka: Voinko jo päästää robotin verkkooni?
Käytännönläheinen keskusteluavaus hypen huipulta tuotannon toteutuksiin siirtyvien menetelmien hallinnasta yritystasolla. Asiasta kertoo Janne Ollenberg.

Muita aktiviteetteja

Sauna & kylpylä
Keskiviikko illaksi on varattu mahdollisuus kylpyläkäyntiin Tallink SPA -hotellissa sekä tarjolla on kevyttä iltapalaa. Voit myös halutessasi käyttää illan omiin aktiviteetteihisi.

KGB-museo
Alustavassa harkinnassa on mahdollinen vierailumahdollisuus KBG-museoon (lisähinta noin 11 eur per hlö). KGB-museo esittelee kaksi eri maailmaa, neuvostopropagandan luoman näennäismaailman ja toisen, moniulotteisen reaalimaailman. Museossa on esineistöä ajoilta, jolloin vieraita ja henkilökuntaa vakoiltiin KGB:n väen toimesta Virun ylimmästä kerroksesta käsin. KGB-museo on Tallinnan yksi tämän hetken kiinnostavimmista nähtävyyksistä. Museossa vieraillaan oppaan kanssa, sillä ilman tarinaa museo ei kerro kaikkea.

 

Tapahtumalaji: