Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiset TIVIA ry

Perusopetuksen oppikirjaston muokkaustapahtuma 12.10.2017

Tilaisuus pidetään Kansallismuseon kokoushuoneessa 12.10.2017 klo 17–19.

Ilmoittaudu tapahtumaan!

Muokkaustapahtumassa eli editathonissa muokataan ja kirjoitetaan perusopetuksen oppikirjaston artikkeleita. Perusopetuksen oppikirjasto on ilmainen, kaikkien hyödynnettävissä ja kaikkialla saatavilla oleva oppikirjasto, jota rakennetaan Wikikirjaston Perusopetuksen osastolle. Perusopetuksen oppikirjastoa kirjoitetaan osana Perusopetuksen wikiloikka -hanketta, jossa mukana ovat CSC, TIVIA, IT-kouluttajat ja Wikimedia Suomi.

Oppikirjasto noudattaa rakenteeltaan vuoden 2014 opetussuunnitelman perusteita, jonka takia muokkaustapahtumaan osallistujat voivat helposti muokata ja lisätä sisältöä kirjaston valmiiden otsikoiden alle. Tapahtumassa osallistujat pääsevät tutustumaan oppikirjoihin, muokkaamaan niitä sekä kirjoittamaan uusia artikkeleita omaa asiantuntemustaan hyväksikäyttäen. Mukaan tarvitsee vain oman läppärin.

Muokkaustapahtumaan on ilmainen ja tilaisuudessa on kahvitarjoilu. Tilaisuuteen ilmoittautuneet voivat vierailla ilmaiseksi museossa tapahtumapäivänä. Tieto ilmoittautuneista välitetään lippukassalle, josta osanottajat voivat noutaa nimellään museon sisäänpääsytarran.  

Wikiloikka-hankkeen tavoitteena ei ole laittaa opettajia kirjoittamaan omia oppimateriaalejaan. Sen sijaan haluamme osoittaa tavallisille riviopettajille, kuinka helppoa Wikikirjaston kirjojen kirjoittaminen ja käyttö on sekä kannustaa jokaista opettajaa siirtämään ne muistitikuille, omaan pilvipalveluun tai peräti kaapin pohjalle piirtoheitinkalvoon tallennetut hyvät opetusmateriaalit koko Suomen opettajien yhteiseksi hyväksi ja parastettavaksi. Kun jokainen antaa vähän, kaikki saavat paljon.

Tapahtumassa on jatkuvasti paikalla Perusopetuksen oppikirjastoon perehtyneitä Wikiloikka-hankkeen jäseniä, jotka vastaavat mielellään oppikirjastoon ja sen käyttöön liittyviin kysymyksiin. Tilaisuuteen voi osallistua myös etänä, eli neuvoja oppikirjojen muokkaukseen saa  tapahtuman ajan myös AC-huoneessa: connect.funet.fi/wikiloikka.

Lisätietoa hankkeesta:

 

Tapahtumalaji: