Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiset TIVIA ry

Tietosuoja-asetus tietosuojavastaavalle

Aika 17.4.2018 (klo 9.00–12.00) | Paikka Stella Business Park, Espoo | Hinta Jäsenhinta 250 € (+ alv) / normaalihinta 395 € (+ alv)

EU:n laajuinen GDPR-tietosuoja-asetus (General Data Protection Regulation) on merkittävä uudistus sisältäen joukon uusia velvoitteita ja sanktioita. Uutta asetusta tullaan soveltamaan 25.5.2018 alkaen. Nyt kannattaa varautua muutoksiin ja perehtyä ajoissa perusasioihin, jotta ehtii vielä omassa yrityksessä ja sen toiminnassa huomioida mahdolliset muutoksen aiheuttamat toimenpiteet.

Tietosuoja-asetus on merkittävä uudistus sisältäen joukon uusia velvoitteita ja sanktioita. Olemme koonneet olennaiset tiedot asetuksen vaatimuksista ja tietosuojavastaavan tehtäväkentästä tiivistetyksi paketiksi oman ammattitaidon päivittämiseksi aiheesta.

Tavoite

Koulutusohjelmassa käydään läpi elinkaarimallin mukaista henkilötietojen käsittelyä suunnittelusta suojaukseen ja sisäisiin ohjeistuksiin sekä luovutuksiin.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu kaikille tietosuojavastaaville ja siksi aikoville.

Agenda

Tietosuoja-asetuksen kokonaiskuva ja uutuudet

 • kokonaiskuva: nykyiset tietosuojavelvoitteet vs. EU:n tietosuoja-asetuksen uutuudet
 • tietosuojaperiaatteetTietosuojan ja henkilötiedon käsite
 • tietosuoja ja tietoturva
 • henkilötiedon käsite
 • anonymisointi ja pseudonymisointi
 • Milloin syntyy henkilörekisteri?

Palveluiden ja tietojärjestelmien suunnittelussa huomioitavat velvoitteet

 • informointivelvoitteet
 • suostumusvaatimukset ja Opt-in/Opt-out
 • suoramarkkinointi
 • rekisteröidyn oikeuksien toteuttaminen: henkilötietojen käsittelyn vastustaminen, rajoittaminen ja tarkastaminen ja hävittäminen.
 • profilointi
 • Tietosuojavastaavan vastuukysymykset tietosuoja-asioissa

Privacy by Design by Default ja tietosuoja systeemityössä

 • oletusarvoinen ja sisäänrakennettu tietosuoja sekä suojaamisvelvoitteet
 • tietosuoja sopimushankinnoissa
 • riski- ja vaikutusten arvioinnit

Osoitusvelvollisuus (Accountability) ja yrityksen eri toimielinten roolit tietosuoja-asioissa

Henkilötietojen luovutukset

Kouluttaja

Jan Lindberg toimii osakkaana transaktioihin erikoistuneessa Asianajotoimisto Trust Oy:ssä ja on yksi Suomen johtavista neuvonantajista yrityskauppa-, IT- ja muissa teknologiaoikeuteen liittyvissä asioissa. Hän työskentelee erityisesti teknologia-, media- ja telecom-sektorilla neuvoen asiakkaita muun muassa erilaisissa yhteistyöjärjestelyissä, hankinnoissa, ulkoistamisissa sekä riidanalaisissa ja riidattomissa immateriaali- ja teknologiaoikeusasioissa, erityisesti IT-riidoissa.

Lisäksi Jan toimii liiketoiminnan neuvonantajana useammassa start up -yrityksessä, hallituksessa ja johtoryhmässä. Jan on neuvotellut useita kansainvälisiä teknologiajärjestelyjä ja -transaktioita yhdessä keskeisten markkinatoimijoiden kanssa useilla eri teknologian osa-alueilla ja maantieteellisillä alueilla aina Yhdysvalloista Japaniin. Jan on valmistunut Helsingin yliopiston lisäksi Oxfordin yliopistosta ja on listattu yhtenä Suomen johtavana neuvonantajana omalla alallaan useissa eri rankingeissa ja julkaisuissa mukaan lukien seuraavat listaukset: International Law Offices Client Choice Award 2016 in Mergers & Acquisitions, Best Lawyer, IAM 250 World's best Patent and Technology Lawyers sekä Chambers Europe ja Chambers Global, ja hän on tällä hetkellä ITechLaw:n IP-komitean toinen puheenjohtaja.

Osallistumismaksu

250 € (+ alv 24 %) Jäsenhinta (TIVIA-yhteisön henkilöjäsenet ja yritysjäsenten henkilökunta)
395 € (+ alv 24 %) Normaalihinta

Hintaan sisältyy aamukahvi ja pieni suolainen.

Jos et vielä ole TIVIA-yhteisön jäsen, liity nyt ja osallistu koulutukseen jäsenetuhintaan (jäsenmaksut 20–65 € / 12 kk)! Tutustu myös yritysjäsenyyteen!

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on suljettu.

Kysyttävää? Lähetä viesti osoitteeseen ilmoittaudu(at)tivia.fi tai soita 020 741 9898.

Oletko kiinnostunut organisaatiokohtaisesta koulutuksesta useammalle henkilölle? Voimme järjestää tämän koulutuksen myös omissa tiloissanne toiveidenne mukaisesti räätälöitynä koulutuksena.

Tarjouspyynnöt ja tiedustelut: ilmoittaudu(at)tivia.fi.

Peruutusehdot: Jos peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 14 vrk ennen koulutuksen alkua, perimme 50 % osallistumismaksusta. Peruuttamatta jätetyistä ilmoittautumisista perimme koko osallistumismaksun.

Pidätämme oikeuden päivittää koulutuksen sisältöä.

 

Tapahtumalaji: 

TIVIA Chat Window