Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiset TIVIA ry

Koneoppiminen – Data-analyysin menetelmät ja sovellukset

Aika 7.–8.2.2018 | Paikka Darwin-koulutustila, Technopolis Otaniemi, Tekniikankatu 12, Espoo | Hinta Jäsenhinta 695 € (+ alv) / normaalihinta 995 € (+ alv) | Opetuskieli suomi

Koneoppiminen (Machine Learning) ja tekoälyratkaisut yleistyvät. Niiden avulla voidaan tehostaa liiketoimintaprosesseja, optimoida tuotantoa ja päätöksentekoa sekä ennustaa tulevaisuusskenaarioita. Jokainen käyttää kuluttajan roolissa ratkaisuja, joita älykkäät algoritmit pyörittävät. Koneoppimiseen liittyvä osaaminen tulee olemaan haaste, sillä osaajia on vähän. Kannattaa kouluttautua ja olla mukana kehityksessä, joka on väistämätön.

Koneoppiminen-kurssi on kahden päivän opetustapahtuma, jonka aikana osallistujat oppivat koneoppimisen menetelmistä datamassojen analyysissä. Koulutuksessa käytetään luentoja, keskusteluja, ryhmätyötehtäviä sekä case-esimerkkejä oppimisen syventämiseen.

Kohderyhmä

Kurssi on tarkoitettu henkilöille, jotka tekevät työtä koneoppimisen alalla tai tekevät päätöksiä data-intensiivisten liiketoimintaprosessien ympärillä. Kurssi soveltuu hyvin myös niille, jotka haluavat reflektoida omaa osaamistaan esitettyjen koneoppimisesimerkkien avulla.

Agenda

1. päivä (klo 9.00–16.00)

Mitä on koneoppiminen? Opimme esimerkkien kautta mikä on koneoppimisen nykytila ja reflektoimme nykytilaa myös pidemmän kehityshistorian valossa. Käymme läpi perustasolla oppimisen teknisiä perusteita sekä oppimisen malleja, kuten ohjaamatonta sekä ohjattua oppimista. Opimme ymmärtämään minkälaisia vaatimuksia nämä oppimismallit asettavat datalle. Keskustelemme datan eri muodoista ja mittaustavoista sekä siitä mitä hyötyjä on saavutettavissa datan yhdistelystä. Käymme läpi muutamia tyypillisistä analyysiskenaarioista ja pohdimme mitkä niistä ovat organisaatiollemme ajankohtaisia.

2. päivä (klo 9.00–12.00)

Toinen koulutuspäivä rakentuu esitettäviin case-esimerkkeihin sekä reflektioon. Ohjelma koostuu pääosin vierailuesitelmistä, joissa asiantuntijat kertovat omien data-intensiivisten ongelmien ratkaisuista ja ratkaisuihin liittyvistä haasteista. Asiantuntijat koostuvat eri toimijoista, kuten mm.  ohjelmistotoimittajista, teknologian käyttäjistä, palvelujen ja tiedon tuottajista.

Kouluttaja

Jaakko Hollmén on tutkija, jolla on yli 20 vuoden kokemus tutkimuksesta, niin teollisuuden tutkimuslaitoksissa kuin yliopistoissa. Hänen tutkimuskiinnostuksenaan on koneoppiminen sekä tiedon louhinta. Sovellusalueina koneoppimisen tutkimuksessa hänellä on luonnollisen ympäristön sekä rakennetun ympäristön data-intensiiviset ongelmat, terveys ja hyvinvointi sekä ennustavat teknologiat. Hän on perustajana Northlet Oy:ssä, joka tarjoaa analytiikkapalveluja ja konsultointia yrityksille. Tänä vuonna Jaakko Hollmén toimii yhtenä pääjärjestäjänä Euroopan suurimmassa koneoppimisen ja tiedon louhinnan alan konferenssissa, ECML PKDD 2017:ssa.

Palautetta

“Luennoitsija oli erinomainen ja häntä oli helppo kuunnella.”
“Luennoitsija esitti asiat selkeästi.”
“Sai laajan kirjon perustason tietämystä monista asioista.”
“Luennot oli hyvät, erinomaiset luennoitsijat. Mielenkiintoiset aiheet.”
“Mielenkiintoinen sisältö”

Osallistumismaksu

Jäsenhinta 695 € + alv 24 % (TIVIA-yhteisön jäsenet sekä yhteisöjäsenten henkilökunta)
Normaalihinta 995 € + alv 24 %

Hinta sisältää lounaan sekä aamu- ja iltapäiväkahvit.

Jos et vielä ole TIVIA-yhteisön jäsen, liity nyt ja osallistu koulutukseen jäsenetuhintaan (henkilöjäsenmaksut 20–108 € / 12 kk jäsenlajista riippuen)! Tutustu myös yritysjäsenyyteen!

Tutustu myös muihin TIVIAn järjestämiin koulutuksiin tästä.

Ilmoittautuminen

Kysyttävää? Lähetä viesti osoitteeseen ilmoittaudu(at)tivia.fi tai soita 020 741 9898.

Oletko kiinnostunut organisaatiokohtaisesta koulutuksesta useammalle henkilölle? Voimme järjestää tämän koulutuksen myös omissa tiloissanne toiveidenne mukaisesti räätälöitynä koulutuksena.

Tarjouspyynnöt ja tiedustelut:
Tiina Riutta, markkinointi- ja koulutuspäällikkö, TIVIA
tiina.riutta(at)tivia.fi puh. 020 741 9883

Peruutusehdot: Jos peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 14 vrk ennen koulutuksen alkua, perimme 50 % osallistumismaksusta. Peruuttamatta jätetyistä ilmoittautumisista perimme koko osallistumismaksun.

Pidätämme oikeuden päivittää koulutuksen sisältöä.

 

Tapahtumalaji: 

TIVIA Chat Window