Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiset TIVIA ry

Kanban ja Lean -koulutus

Aika 9.–10.11.2017 (koulutuspäivät klo 9–17) | Paikka Technopolis Ruoholahti, Helsinki | Hinta Jäsenhinta 800 € (+ alv) / normaalihinta 1 000 € (+ alv) | Opetuskieli englanti

Tavoite

Kurssi antaa osallistujille kattavat tiedot Leanin periaatteista sekä Kanban-menetelmästä ja sen käytöstä. Kanban antaa keinot prosessin visualisointiin sekä jatkuvaan kokonaisoptimointiin. Kurssin osallistujat oppivat käytännön kautta, miten heidän nykyprosessista muodostetaan Kanban-taulu ja miten Kanbania sovelletaan ohjelmistoalan työelämän toistuviin ongelmiin kuten pullonkauloihin, kiinteisiin deadlineihin ja yllättäviin kriisitilanteisiin.

Kohderyhmä

Kurssi soveltuu mainiosti kaikille, jotka haluavat oppia lisää Leanistä ja Kanbanista ohjelmistokehityksessä, sekä niille, jotka haluavat löytää keinoja prosessin jatkuvaan parantamiseen.

Kurssi on tarkoitettu henkilöille, jotka työskentelevät tai tulevat työskentelemään Kanban-tiimissä tai sen läheisyydessä. Kurssi soveltuu myös hyvin henkilöille, jotka haluavat ymmärtää syvemmin, mitä Kanban, Lean ja ketterä ohjelmistokehitys tarkoittavat ja miten ja miksi nämä menetelmät toimivat. Kohderyhmään kuuluu mm. kehittäjät, testaajat, määrittelijät, projektipäälliköt ja IT-päälliköt.

Koulutuksen sisältö

 • Johdanto Kanbaniin
 • Kanbanin hyödyt ja vahvuudet eri projektitilanteissa
 • Kanbanin peruskonseptit
 • Lean-ajattelumalli
 • Pull- ja push-periaatteet
 • Kaizen ja kaikaku: kaksi tapaa kehittää toimintatapoja
 • Theory of Constraints
 • Arvoketjun muodostaminen (Value Stream Mapping)
 • Työmäärien hallinta (Limit Work in Progress)
 • Laadunhallinta (mm. Definition of Done)
 • Palvelutasot (Service Level Agreements)
 • Kanbanin skaalaus organisaatiotasolle
 • Dokumentaatiotarpeet
 • Korkeasti arvostettu agile42 Kanban Pizza Game sekä muita käytännön rooliharjoituksia ja pelejä

Koulutuksessa painotetaan vuorovaikutteisuutta ja yhteistyökykyä. Siinä käytetään vuorotellen erilaisia koulutuselementtejä kuten luentoja, keskusteluja, harjoituksia, pelejä, simulaatioita ja videoita. Kouluttajamme saavat kursseista jatkuvasti erittäin hyvää palautetta.

Kouluttaja

Tietotekniikan DI Martin von Weissenberg on toiminut yli 20 vuotta ohjelmistoteollisuuden kaikissa mahdollisissa tehtävissä. Hän siirtyi prosessi- ja organisaatiokehitykseen vuonna 2004 ja on toiminut ketteränä asiantuntijana ja valmentajana mm. Nokialla vuosina 2007–2011. Vuodesta 2012 hän on agile42:n konsulttina kouluttanut ja valmentanut tiimejä, johtajia ja osastoja mm. Siemens MC:llä, Helsingin yliopistolla ja Kemiralla, ja johtanut ketteriä transformaatioita mm. ABB:llä ja Swedbankilla. Martin on Scrum Alliancen sertifioima Certified Enterprise Coach (CEC) ja työn alla hänellä on tohtorin väitöskirja ketteristä organisaatioista. Monista muista kouluttajista poiketen Martin osaa yhdistää käytännön ja teorian. Hän kouluttaa ja valmentaa sujuvasti suomeksi, englanniksi ja ruotsiksi.

Palautetta

"Harjoitusten avulla asia konkretisoitui hyvin."
"Riittävävä konkretia ja kouluttajan laaja kokemus. Hyviä keskusteluja."
"Koulutuksen parasta antia oli se, että menetelmä sopii sovellettavaksi moneen asiaan. Kiitos, koulutus oli itselleni hyvin tarpeellinen ja antoisa!"
"Koulutuksen parasta antia oli käytännön harjoitukset, jotka avasivat teoriaa todella hyvin. Välillä keskustelu ryöstäytyi vähän sivuraiteelle, mutta kaikki asiat ehdittiin hyvin käydä läpi. Kokonaisuutena erittäin hyvä koulutus ja suuri kiitos kouluttajalle selkeästä esitystavasta!"

Osallistumismaksu

800 € (+ alv 24 %) Jäsenhinta (TIVIA-yhteisön jäsenet sekä yhteisöjäsenten henkilökunta)
1 000 € (+ alv 24 %) Normaalihinta

Tutustu myös muihin TIVIAn järjestämiin koulutuksiin tästä.

Jos et vielä ole TIVIA-yhteisön jäsen, liity nyt ja osallistu koulutukseen jäsenetuhintaan (jäsenmaksut 20–65 € / 12 kk)! Tutustu myös yritysjäsenyyteen!

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on suljettu.

Huom! Opetuskieli on englanti.

Kysyttävää? Lähetä viesti osoitteeseen ilmoittaudu(at)tivia.fi tai soita 020 741 9898.

Oletko kiinnostunut organisaatiokohtaisesta koulutuksesta useammalle henkilölle? Voimme järjestää tämän koulutuksen myös omissa tiloissanne toiveidenne mukaisesti räätälöitynä koulutuksena.

Tarjouspyynnöt ja tiedustelut:
Tiina Riutta, markkinointi- ja koulutuspäällikkö, TIVIA
tiina.riutta(at)tivia.fi puh. 020 741 9883

Peruutusehdot: Jos peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 14 vrk ennen koulutuksen alkua, perimme 50 % osallistumismaksusta. Peruuttamatta jätetyistä ilmoittautumisista perimme koko osallistumismaksun.

Pidätämme oikeuden päivittää koulutuksen sisältöä.

 

Tapahtumalaji: 

TIVIA Chat Window